duminică, 24 aprilie 2011

Hristos a inviat!

                           Hristos a inviat! Sa va dea Dumnezeu sanatate si  curaj!
     Ne uram in fiecare an , unii altora , in special familiei , prietenilor, dar si necunoscutilor si bine facem, de Paste  tot ce este mai bun  mai frumos.Aceasta sarbatoare a crestinatatii , cea mai frumoasa , mai importanta si mai incarcata de semnificatie  spirituala , salveaza mii de suflete care isi dau seama  de adevarata realitate a existentei omului .
  Bine facem ca  prin traditie  , tinem Pastele , noi crestinii.In felul acesta  ne trezim la realitataea hristica, macar si pentru cateva zile si ne dam seama ca Hristos este printre noi  atragandu-ne atentia  ca el detine solutia tuturor problemelor din aceasta lume.
 Circula  printre crestini , ideea gresita , precum ca Isus a fost ''omorat'' de evrei. Nu numai ca este gresita dar si periculoasa  aceasta ''concluzie '' deoarece  ne tine intr-o '' sfanta'' lene sufleteasca  stiind ca ceilalti sunt vinovati ! Toti suntem vinovati pentru  rastignirea lui Hristos. Pacatele tuturor l-au pus pe cruce nu numai ale evreilor!  De aceea ar trebui sa acordam importanta cuvenita acestui mare eveniment. Cum? Prin respect  si dragoste fata de numele Domnului , fata de ceilalti de langa noi, mila, compasiune pentru cei neputinciosi si multe altele. 
 Dar ce facem in realitate? Manjim  sarbatoarea Pastelui, cu atitudinea noastra atat fata de Isus cat si fata de ceilalti . In curand , mall-urile vor tine loc de biserica! Ne  inghesuim sa cumparam sa ne imbuibam, in timp ce altii nu au o bucatica de cozonac pe masa!
Pentru ca daca o parte din noi , nu am fi fost  lacomi si avari, astazi toti ar fi avut ce sa manance si unde sa locuiasca!
 Alergam pana si in ultima zi sa facem cumparaturi! Aici nu ii mentionez pe cei ce au trebuit sa munceasca.
 Sa mancam ,sa mancam  si sa bem!
 Unde este Hristos in toate acestea? Mai mult pomenim de iepurasul care e'' responsabil ''de toate cadourile! Ne umplem burtile , dar sufletele?
Trece Pastele  si revenim la cele obisnuite ca si cum nu  s-ar fi intamplat nimic! Trebuie  sa ne si bucuram in viata asta ,normal, ca nu e posibil sa stam cu fruntile incruntate zi de zi asa cum ar vrea cei ce ne''guverneaza'', dar repet intrebarea: unde este Isus in tot acest psectacol, cand de fapt El e miezul acestuia?
 Mai nou am auzit o  noua recomandare medicala: CUM  SA AVEM UN PASTE SANATOS!!!! Va vine sa credeti asta? Paste sanatos......De parca ar fi fost , meniu de restaurant, dieta, program spa etc.Adica, nu sa ne axam pe  importanta spirituala a  evenimentului ci cum  sa mancam  ...sa ne indopam  cu ''masura''. Accentul a cazut pe grija  pentru sanatatea fizica si nu cea sufleteasca.
  An de an schimbarile sunt tot mai evidente. Daca o tinem asa , vom ajunge la stadiul  ca printre altele sa  ''facem'' si Pastele......
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu