duminică, 8 mai 2011

Democratia de ...galeata

     De-a lungul timpului , democratia,a  luat  cele mai ''colorate''  forme , in functie de specificul fiecarui stat, uniune de state , continent etc.La fel ca si dictatura. In unele cazuri  cele doua  s-au si intrepatruns ( vezi China) .
De multe ori ca sa  se  mentina ordinea si coerenta intr-o democratie trebuiesc anumite  legi ,unele  dure, poate mai dure  decat intr-o dictatura pentru a se evita anarhia.Democratia nu e totuna cu libertataea. In democratie suntem  ingraditi  de legi  pentru a nu afecta viata celorlalti de langa  noi.In concluzie libertatea este  teoretica....nu exista .
Se pare ca partidul talmacenilor,  a inteles acest lucru si vrea sa inventeze o noua democratie  ,aceea de galeata!
Adica  suntem liberi si avem posibilitatea sa'' traim bine''  cata vreme acceptam doza de ''bunastare'' ce incape intr-o galeata....portocalie. Suntem liberi sa dansam ca pinguinii, sa iesim in strada si sa fluieram  a paguba! Suntem liberi sa -i sarutam mana lui madam Udrea.Democratia noastra se limiteaza la ''sa am de pe azi pe maine''.
  O alta   cutuma a ''democratiei''  este aceea ca , minoritatea ( votanta  nu etnica)  sa se supuna majoritatii. NE CONVINE? Mie nu! De ce sa ma supun unei majoritati imbecile si cretinoide care nu intelege ca '' alesii''
 NE SUNT DATORI! Ca ei sunt in slujba noastra si nu invers. De ce sa ma supun unei majoritati care  refuza civilizatia si nu recunoaste valorile neamului? Nu cumva in acest fel ajungem la ......o forma de dictatura  de fapt?  Mi se impune un stil de  viata pe care nu  il vreau, in timp ce eu respect viata celuilalt de langa mine.
Mi se impune sa traiesc  portocaliu, in galeata! In acelasi timp  guvernantii sfideaza orice lege,  incalca chiar legile lor si chiar constitutia!
Care democratie? Cea pdl-ista? Propun sa ne anuleze actele de identitate si sa ne dea ..galeti! Cu manere mai mari sau mai mici in functie de pozitia sociala!
Galeata portocalie va ajunge sa se confunde cu personalitatea romanului! In acest fel puterea  se poate bucura de posibilitatea permanenta  de a urina ...pe noi, scuze.,..in galetile noastre  , sau mai rau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu